Jak si užít páteční nákupy

Když jsem celou zimu chodila do stejného Tesca, eventuálně Tesco občas vyměnila za Albert, Lidl nebo Penny (to všechno v malém okresním městě, kde pracuji, je!), nebavilo mě to ani trochu a dělala jsem to jen proto, že jsem nakoupit musela. S jarem, prodlužujícím se dnem a bez problému sjízdnými silnicemi - výjimka v podobě sněhové nadílky během tohoto týdne jen potvrzuje pravidlo - je možností mnohem víc. Třeba vyrazit do sousedního města a cestou si udělat piknik u rybníka nebo vyrazit do jiného města s krásnou zámeckou zahradou...



On sice ten zámek je jen městkým úřadem, ale prostředí je to překrásné!
A podobně kouzelná zákoutí, která jsou jako stvořená k zastavení se a zpomalení, se dají najít všude. Parky, zahrady, rozkošná náměstíčka s podloubími, vodní plošky či plochy - ideální to místa ke krátkým procházkám, lelkování, případně piknikům v trávě. Ostatně i v tom malém okresním městě, kterým tak opovrhuji, je moc hezký park u řeky... ;)

Pátky jsou na tyhle extra nákupy ideálním dnem. Je třeba nakoupit a vůbec není nutné spěchat domů. A navíc je to skvělý způsob, jak si začít užívat víkendu. Ano, užívat si na nákupu! :)

Že v zámecké zahradě nebo u rybníka nenakoupím?
Nenakoupím, ale ten zážitek... třeba ty maličké kačenky! ;)


A ten piknik minulý pátek byl také skvělý. Nepředstavujte si však nic pompézního - žádný koš plný vybraných lahůdek a výbava směle konkurující domácímu jídelnímu servisu. Jen rychlý nákup: rohlíky, pět deka debrecínky, pět deka paprikáše, pět deka pikantní slaniny, dva esopárečky - výběr sýrů byl bohužel velmi slabý - dvě likérové špičky, dobrý džusík... a krabička doutníku v kabelce... :)
Nutno vzpomenout deku, kterou jsem měla v autě (společně s ručníkem, plavkami a plaveckými brýlemi), ale v nejhorším je možné usednout na trávník či lavičku. A skvělá hoďka či alespoň půlhoďka je na světě!

Nakoupit se pak dá vždycky! Přinejhorším na zpáteční cestě v tom supermarketu, kam chodíte běžně, jistě tam mají minimálně do osmi! Ale zkuste objevit nákupní možností cizích měst a objevit tamní poklady. Úplně nejraději mám malé sámošky, ale častěji narazite spíš na jiný supermarket některého z obchodních řetězců. Tam sice žádné zvláštní poklady mezi zbožím nenajdete, ale třeba při bloudění mezi regály narazíte na něco, čeho byste si v tom vašem supermarketu vůbec nevšimli.

V sámoškách se ovšem dají sehnat poklady - hlavně regionální výrobky (sýry, uzeniny, dobrůtky...) nebo něco, co už jste dlouho nikde neviděli (protože v supermarketech mají mnohdy daleko menší výběr zboží!) - a v malých pekařstvích zase luxusní pečivo. A to nemluvím o všech těch dalších úžasných obchůdcích, na které narazíte - bytové doplňky, vetešnictví, oblíbená drogerie, obuv, knihkupectví...

Závěrem nutno dodat, že výletní nakupování spadá do životního konceptu na sobě nešetřím - benzín neteče z vodovodního kohoutku a hlavně pravděpodobně nenakoupíte jen to, co potřebujete. Sama jsem včera krom potravin vydala ještě několikanásobně vyšší částku za nové červené botičky... ke kterým si teď ještě někde budu muset pořídít kabelku, protože už mám dvoje červené... tak kam pro ni vyrazíme? :)

A až pojedu, tak hlavně nesmím zapomenout koupit cibuli, na tu jsem včera totiž v zápalu radosti - té z "nakupování" - úplně zapomněla! ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka