Příběh nové sukně aneb jak jsem k romantické sukni s jednorožci přišla

Mám novou sukni! Mám novou sukni! Tralala tralala tralalalalaaaaa... Ta radost není způsobená jen tím, jak pěkná je, ale že jsem si ji sama ušila; takže mám originální sukni jakou nikdo ne! S jednorožci! :) Sluší jí to s kámoškama, že?

Když chcete fakt originální sukni, v oděvním řetězci ji nekoupíte! Dají se koupit na designových trzích nebo na fleru nebo v menších e-shopech, moje oblíbená značka má i kamenné obchody, ale nějaké korunky to stojí. A já moc neumím utrácet prachy za hadry... takže nezbývalo než koupit látku a vytáhnout dávno zaprášený šicí stroj!

Vzhledem k tomu, že se blíží léto, chtěla jsem nějakou světlou, ve které vyniknou opálené nohy, a takovou nějakou "něžnou". Tahle látka s jednorožci předčila mé představy! Ano, jsem trochu infantilní... :D


... ale ta látka je úplně boží! Jednorožčí roh se ztrácí v záplavě růžových a fialkových kvítků, a jednorožce si všimnete, až když začnete přemýšlet nad "tím černým"; to jsou přivřená jednorožčí víčka, za kterými se odehrává určitě nějaký duhový sen.


Příběh jednorožčí sukně začal objednáním látky; když mi přišla, moje kroky směřovaly do galanterie, přikoupit bílou podšívku a růžový náplet do pasu. Před sebou jsem měla následující hromádku a na monitoru notebooku návod, jak si ušít balónovku.

Byla to výzva!

Střihnout do vrchní látky i podšívky, oentlovat a sešít obě, nařasit vrchní látku, sesadit spodní balónový okraj s podšívkou, sešít je, sesadit vrchní část, neřasit, ale udělat sklady, všít do nápletu (pro jistotu i s gumou, protože fakt elastický náplet jsem nesehnala) a pak se ze všech stran prohlížet v zrcadle!


Z předchozí hromádky se zrodila sukně na následující fotce! Jako fakt! Povedlo se mi to!!! :)

Než ji začnu nosit, šla sukně ještě do pračky. Absolvovala normální prací program na třicet, na sušák jsem ji dávala v nezměněné podobě, měla stále pěkné barvy a byla téměř suchá a hlavně nepomačkaná. Moc tomu nerozumím, ale tipuju na nějaký syntetický materiál, možná polyester. Každopádně látka je velmi přijemná na dotek, jemná a lehoučká. Na letní sukni jako dělaná.

Už se těším na léto. Už ji chci nosit. Do současného upršeného počasí ještě vyrazím v jiných...


Povedla se mi, ne?

Látku na šití Raven v rozměru 145 x 50 cm, který je zcela dostačující na sukni nad kolena, můžete koupit zakoupit na postovnezdarma.cz za 255 Kč. A mají i jiné méně či podobně intantilní vzory, třeba lištičkovou! ;)

A co Vy, troufnete si také na šití?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka