La Célibataire / Nezadaná

La Célibataire je komiks "pro velký holky", jehož autorkami jsou quebecká spisovatelka India Desjardins a francouzská ilustrátorka Magalie Foutrier. A Nezadaná je český název, pod kterým tento komiks vyšel v nakladatelství Motto. Ano, holčičky, už i k nám dorazily tyhle komiksy, které jsou třeba ve Francii velmi populární!!! A doufám, že je to první vlašťovka a dočkáme se i dalších komiksů pro ženy.

zdroj: La Célibatairezdroj: Albatros Media


Nezadaná je jako já nebo jako Vy, když jsme zrovna single. Nemůže zapomenout na Bejvalýho, ale přesto je strašně v pohodě a nic ji netrápí... teda až na pár drobností: těžce otvíratelná víčka od zavařenin, boj s pavouky a jinou ohyzdností, kamarádky hovořící jen a pouze o dětech, šaty se zipem na zádech, žádné nové zprávy, vaření pro jednoho, nedokonalá postava a hlavně chlápci, se kterými se čas od času sejde... :D

V knize se najdete! :) Myšlenkové pochody Nezadané Vám budou velmi povědomé. Pokud je Vaše nezadanost minulostí, budete se dobře bavit a, pokud jste momentálně single, zjistíte, že v tom nejste samy, a to je také velmi dobré vědět! Být momentálně bez partnera rozhodně neznamená konec světa! ;)

Můžete si totiž své nezadanosti užít stejně jako Nazadaná! Zpívat si v koupelně, jít sama do kina (na film, na který byste chlapa nedostala), přivést si domů zvířátko, mít dost místa na gauči a nepřetahovat se s nikým o mísu popcornu a dálkový ovladač televize! :)

Jak jsem již napsala Nezadaná je první komiks "pro velký holky", který se na českém trhu objevil, respektive první, o kterém vím. Já jsem však o krok napřed a jsem i hrdou majitelkou tří dílů francouzské Joséphine, což je námětově velmi podobné. A pokud Nezadanou s Joséphine srovnávám, chybí mi v této knize alespoň nepatrný náznak dějové linie.

Co ovšem chválím jsou nádherné ilustrace, které jsou do posledního detailu vtipné. A jejich barevnost je určitě důkazem toho, jak barevný může single život být! Jak ilustrátorka Magalie Foutrier, tak i spisovatelka India Desjardins odvedly skvělou práci. A frankofilky jako já ocení určitě i to, že touto knihou jejich spolupráce nekončí, ale další střípky ze života Nezadané můžete najít na webu La Célibataire.

V rámci diety doporučuji strávit single večer právě s Nezadanou namísto s tabulkou čokolády! A nebo komiks můžete kdykoliv nahodile otevřít a smlsnout si jen na pár stránkách. Určitě se dobře pobavíte! ;)

A nebo vyražte do města či do parku, Nezadanou vezměte s sebou, obálku s názvem vystavte, aby byla čitelná okolí... a čekejte, co se stane! :)))


Za recenzní výtisk děkuji společnosti Albatros Media.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka