Moment 9/52

Nedělní odpoledne, v nákupním centru. Nemám ráda víkendové nákupy, ale za jistých okolností jsem ochotná je přežít: když si to přeje On a když navíc mám dostat opožděný dárek k svátku... :) Knížku Pikantní život Charlotte Lavigneové - Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky, která vyšla až tento týden, a proto jsem ji nemohla dostat dříve, už máme a já se těším, až si ji večer otevřu! (Mou mini recenzi prvního dílu najdete v druhé polovině tohoto článku.) Jen přežít nákup v Globusu! Rajčata, housku, kolibu... A hlavně neukazovat do regálu na jednotlivé druhy zboží a do zblbnutí hlasitě neopakovat "sacharidy, sacharidy, sacharidy..." (tak hezký slovo to je!!!), nerozčilovat tím M. jako minule a moc nepřemýšlet, co jiného si koupit. Prostě míň sacharidů! Nakonec už jen chodím za M. a čekám, až akci Globus ukončí. Konečně jdeme k pokladně... Na otázku "Máte kartu Globus?" odpovídá M. panu pokladnímu: "Ne, ale mám úžasnou přítelkyni."
Tak jo. Jsem lepší než Globus karta... :D

P. S.: Další opožděný dárek k svátku mě čeká v pátek! Dostala jsem vstupenku do divadla!!! A druhou si koupil pro sebe... :)))

A tady slibovaná recenze...

Je Vaší oblíbenou hrdinkou Bridget Jonesová? Určitě si oblíbíte i Charlotte Lavigneovou, hrdinku série Pikantní život Charlotte Lavigneové z pera Nathalie Royové - první díl s podtitulem Cayenský pepř a javorový pudink již vyšel a brzy se českého vydání dočká i pokračování s názvem Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky. V Kanadě už byl vydán i třetí a čtvrtý díl, natolik se Charlotte stala populární.
Její popularita je způsobena tím, že se v ní najde snad každá čtenářka. Každá totiž někdy chtěla totéž, co ona. Chartotte je roztržitá třiatřicátnice, touží po úžasném muži, snové práci a po tom být ve všem, co dělá, dokonalou, za což neváhá utratit tolik, kolik její kreditní karta dovolí.
Krom práce v televizi se chce realizovat i jako skvělá kuchařka a nejlepší hostitelka v Montrealu, ne-li v celém Quebecu či Kanadě, a udělá pro to cokoliv. Občas však svoje síly přecení a ve stresových situacích si pomůže více než dvěma skleničkami vína, které sama sobě dovolila při vaření konzumovat. Charlotte je vykreslena téměř karikaturně a právě v tom tkví její kouzlo; baví nás vyprávěním absurdních situací a trapasů, které zažívá.
Při čtení se budete bavit a budou se Vám sbíhat sliny nad laskominami, které Charlotte připravuje pro vysněného Maximiliena, šarmantního Francouze, pro nejlepší přátele Aišu, které se občas bohužel líbí stejní muži, a homosexuála Uga, pro svou excentrickou matku nebo pro namyšlenou televizní hvězdu Roxanne. Budete s nimi stolovat a žít jejich životy a ani chvíli Vás Charlotte nenechá se nudit, protože sama nudu vůbec nezná.
Vtipný, čtivý, svěží a pikantní - prostě mňam! - takový je román Pikantní život Charlotte Lavigneové - Cayenský pepř a javorový pudink. Dá se ochutnávat postupně, ale je natolik chutný, že ho možná budete chtít zhltnout naráz. A dobrá zpráva je, že si snad brzy budeme moct přidat...
Jaká asi Charlotte Lavigneová bude a co zažije, až ji bude třicet čtyři? Dozvíme se v dalším dílu. Já už se na něj moc těším!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka