Patnáctka osudů tabulky čokolády, kterou jsem si nekoupila

Občas se mi stane, že stojím v obchodě u regálu s čokoládami, vyberu si, vezmu si a zase ji vrátím! Ale nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, co se může stát, když mám podobnou uvědomělou chvilku. Tu čokoládu si může koupit někdo jiný a pak se můžou dít věci!
  1. Koupí ji Petr, když se vrací z práce domů. Naštěstí mu starší dcera připomněla, že mají dnes s manželkou výročí patnácti let od svatby. Vyhne se tak mnoha výčitkám a bude ho čekat pouze jediná: "Jenom čokoláda?"
  2. Koupí ji Anna a, když k ní přijedou vnoučata, společně si ji dají. Malé Elišce se barevný obal od čokolády natolik zalíbí, že se rozhodne, že bude obaly od čokolád sbírat. Za dvacet let bude mít největší sbírku v republice.
  3. Koupí ji Alena jako malou pozornost pro dcerčinu učitelku. Ta ale čokoládu nejí, tak ji donese zubařce, až půjde na preventivní prohlídku. Preventivně. Zubařka dá čokoládu do skříňky k ostatním čokoládám a mletým kafím; občas něco z toho někomu dá, občas to, co už je prošlé, vyhazuje.
  4. Koupí ji Karel a dá ji Monice. Nejen kvůli té čokoládě si ho později Monika vezme. Za dva roky na to ale Karel Moniku podvede a ta pak podá žádost o rozvod.
  5. Koupí ji Marek, který má v plánu připravit pro svou milou večeři. Čokoládu rozpustí ve vodní lázni, přidá žloutky utřené s cukrem, kakao a nakonec sníh z bílků. Pekáček však v troubě nechá příliš dlouho; místo brownies vytáhne ven černou sušenku. Jako dezert si tak Mirka s Markem dají jeden druhého a vůbec ničeho nelitují.
  6. Koupí ji Věrka a, protože bude mít zrovna nějaký splín, sní ji ještě cestou domů. Nic to nevyřeší a jen si bude vyčítat, že je čuně.
  7. Bude si ji chtít koupit Toník. Dostal korunky od dědy a může si za ně koupit cokoliv a on si vybere právě tuhle čokoládu! Paní u pokladny mu ale řekne, že mu koruna chybí a tak ji tam bude muset nechat.
  8. Koupí ji Bára, protože na ni dostane chuť, až ji uvidí. Nechá ji však ležet v autě na sedačce, až půjde pro děti do školky, a čokoláda se na sluníčku úplně rozteče. Dětem to ale vadit nebude. "Mami, mami, dej nám ji." Dá. Čokoláda pak bude všude, čeho se dětské ručky dotknou, takže úplně všude. Bára bude to auto uklízet skoro hodinu.
  9. Koupí ji Eva, protože je to oblíbená čokoláda jejího manžela. Než ale Franta přijde z práce domů, Evu honí mlsná, a tak rozloupne papírový obal, natrhne alobal a jednu řádku si ulomí. S mírně provinilým úsměvem ji Frantovi pak dává, ten se ale vůbec nezlobí; naopak, ještě kousek Evě ulomí. Opakuje se to tak pravidelně, je to jejich malá tradice.
  10. Koupí ji Vladimír. Do obchodu ho s nákupním seznamem pošle jeho žena. Čtyři housky, bílý jogurt, kysaná smetana (18 %), měkký tvaroh, vídeňské párky (v akci), čokoláda, dva banány, ocet. Sežene úplně všechno, dokonce i ty párky v akci. Když si u pokladny bude uklízet nákup do plátěné tašky, bude se cítit spokojeně.
  11. Koupí ji Martina. A koupí i jahody, banány, kiwi a lahev... ne, dvě! dvě lahve červeného. Kamarádku opustil manžel a večer s vínem a čokoládovým fondue je asi to nejlepší, co pro ni teď může udělat.
  12. Koupí ji Tereza, foodblogerka. Hledá nejlepší recept na nejlepší domácí čokoládovou zmrzlinu, se kterým se chce přihlásit do soutěže. Její recept skutečně bude vítězný, její blog se stane hojně navštěvovaným a v její e-mailové schránce jednoho dne přistane zpráva ze známého nakladatelství s nabídkou na vydání vlastní kuchařské knihy.
  13. Koupí ji Marta. Nebude se umět rozhodnout, zda chce mandlovou nebo tuhle oříškovou, tak si koupí obě. Stejně je lepší mít dvě čokolády než jen jednu.
  14. Koupí ji Matěj. Jmenuje se Zora. Jeho nová dívka. I ta čokoláda. Krom Zory koupí i Matěje od Hamé. Matěj a Zora budou podle něj ideální svačinkou na víkendový výlet do hor. Bohužel neví, že Zora před pár dny četla internetový článek o paštikách a řekla si, že kupovanou paštiku už do pusy nevezme, a že Zoru neměla nikdy ráda. Chvíli ho odmítavá reakce na překvapení bude mrzet, no ale bude mít hlad, tak se do toho chleba prostě zakousne.
  15. Koupí ji Roman. Nebude pro mě.
P. S.: A co myslíte, že se stane s tabulkou čokolády, kterou jste si nekoupili vy? ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka