Být ženou...

Milé ženy a dívky, slečny a paní, holky, holčičky i dámy, přijměte ode mě květinu u příležitosti mezinárodního dne žen...


Být ženou si jistě zaslouží oslavu! A nejen dnes! ;)

Být ženou znamená být tou křehčí, hezčí a citlivější polovinou lidstva. Být ženou znamená, že se díky líčidlům můžeme udělat ještě hezčí, že podpadky nás udělají vyšší a že v létě můžeme nosit krátké sukně a nikdo se na nás blbě nekouká, když si odhalíme nohy. Naopak. Být ženou znamená mít volbu mezi epilací a holením; že se nemusíme holit je spíše přežitek ve výhodách ženství, v sezóně těch krátkých sukýnek si na svou chlupatou genovou výbavu budeme spíše stěžovat a svému muži budeme holení pouze na tváři závidět. Být ženou znamená, že můžeme požádat o pomoc, zeptat se na cestu, že se nemusíme stydět za slzy (jen pozor na nudle tekoucí od nosu, to už moc žensky nevypadá! ;) ), že spoustu věcí můžeme svést na PMS a že nemusíme žít ve vztahu s těmi, jež PMS postihuje.

Být ženou znamená mít alespoň na oko lepší společenské postavení než muž, nechat si občas otevřít dneře, počkat, až nás nějaký chlápek pozdraví jako první a nebo ho nezdravit vůbec. Být ženou nám dává možnost přivést na svět nového človíčka, nepochybovat o mateřství a přesně vědět, kolik dětí máme, strávit pár let na rodičovské dovolené a být u většiny potomkových poprvé. Být ženou znamená dožít se více let, mít více vlasů, mít prsa a nemít penis. Být ženou znamená nemít strach, že v intimní chvilce selžeme, i to, že můžeme prožít několik orgasmů za sebou, že nepotřebujeme sledovat péčko, abysme si udělaly hezkou chvilku, na to máme přece vlastní představivost! A nesníme o ničem horším, než jsou muži! ;)

Být ženou znamená, že se před toaletou nemusíme rozmýšlet, zda si na ni sednout nebo ne (ale o čurokapech už jste slyšely, ne?), že vedle nás nikdy nikdo nestojí, když čůráme, ale přitom se nikdo nediví, když jdeme na záchod ve dvou. Být ženou znamená zvládat dělat několik věcí naráz, neumírat na rýmičku, respektive celkové lépě snášet nemoc a bolest, umět si přiznat problém a hovořit o něm, umět ventilovat nejen starosti, ale i radosti. Být ženou znamená lépe vnímat detaily, mít více trpělivosti a bez posměchu druhých se moci věnovat třeba pletení nebo vyšívání, tedy typicky ženským pracem; pokud zvládneme i nějakou chlapskou dřinu, třeba přitlouct hřebík, vyměnit prasklou žárovku nebo pneumatiku u auta, sklidíme maximální obdiv. Být ženou znamená mít širší slovní zásobu, rozpoznat více barevných odstínů a vnímat více vůní. Být ženou znamená dříve dospět a pravděpodobně vám nikdo ve třiceti nebude říkat, že jste jak malá!
Vám ne, ale mně ano! Nic si z toho však nedělám... :)

Těch pozitiv je mnoho, určitě doplníte plno dalších. Takže si toho, holčičky, užívejme! Dnes a denně! ;)


A ještě jeden obrázek speciálně pro Gábi, která krom svátku žen, má i jedny ze svých jmenin... další má hned v úterý, tak se snad nebude zlobit, když to s méďou sfouknem při jednom! ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka