Unisex hodinky s LED diodami


Tentokrát mi z poštovnézdarma.cz dorazilo něco, co určitě udělá radost především hravým pánům, ale určitě i některým crazy holkám. Jedná se o tyto originální hodinky zobrazující čas pomocí modrých a bílých LED diod, které je možné objednat v černé nebo bílé barvě.

Nejsou sice určeny výhradně pro muže, ale konkrétně tyto černé jako by říkaly: "chci na chlapskou ruku!" :) Níže jsem umístila fotografii hodinek na mé ruce, která není nikterak jemná, a přesto vypadají jako bych si je půjčila od mého muže. Takže, když do toho můžou mluvit i hodinky, já říkám taky: "ideální dárek pro chlapa!" ;)

Však i rozměry jsou uzpůsobené spíše mužské ruce: průměr ciferníku přes 4 cm, délka pásku 24 cm a šířka asi 2 cm. Pásek je vyroben ze silikonu a vypadá odolně.


Hodinky mají dotykový displej. Po dotyku (osobně se mi osvědčilo lehké přejetí hranou dlaně - vyhnete se tak navíc nepřijemným otiskům, které na dispeji zanechávají doteky prstem) se LED diody rozblikají - nejprve na efekt (například se rozsvěcují v rychlém sledu jedna po druhé) a následně asi na pět vteřin ukáží aktuální čas...


Je přesně 11:27. Hodinu udává blikající bílá dioda a minuty ukazují všechny ostatní svítící modré a bílé diody. Názorně vidíte, že zjištění času není vůbec tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. LED diody svítí jasně a se čtením času není problém za jakýchkoliv světelných podmínek - ve dne i v noci.

V přiloženém anglicky psaném návodu je uvedeno, že znovu by LED diody měly být rozsvěcovány až po pěti minutách. Když jsem se pokoušela nařídit čas, dělala jsem to rozhodně častěji. A skutečně po chvíli hodinky na mé doteky přestaly zcela reagovat nebo se naopak samovolně spouštěly. Stačilo však je nechat chvíli odpočinout a znovu byly bezproblémově funkční.

Co se nastavení času týká, dlouho se mi to nedařilo ani podle přiloženého manuálu ani podle informací k produktu na poštovnézdarma.cz. Má se tak stát několikanásobným poťukání a následně silnějším stiskem trvajícím asi tři vteřiny. Následně se bílá "hodinová" dioda rozbliká v jiném tempu než při zobrazení času a každým dalším jednotlivým krátkým stiskem se hodinky posunou o hodinu dopředu a začne blikat příslušná dioda. Po následném dalším dlouhém stisku je stejným způsobem možné "posunout" i modré diody. A třetím dlouhým stiskem se nařizování času ukončí. Chce to však chvíli zkoušet, než se se to podaří...

Poté už přichází čas pouze na to si originálních hodinek, které jen tak někdo nemá, bezstarostně užívat! :)

Tyto hodinky s LED diodami je možné objednat za 459 Kč na e-shopu poštovnézdarma.cz, kterému tímto děkuji za zaslání produktu k recenzi.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka