Malá otorinolaryngoložka

Články o nemocech a lécích jsou velmi vyhlédávanou záležitostí na internetu. Takže si jdu trochu pozvednout návštěvnost...

Když Vás bolí ucho, může to být zánět zvukovodu, latinsky otitis externa, lidově plavecké ucho. Ale taky nemusí, takže to radši jděte konzultovat jinam než na internet. Já to sice umím diagnostikovat, ale jen u sebe. Bolí to strašlivě, nemůžete se vlastního ucha ani dotknout a přijít k tomu se dá třeba v bazénu, respektive v jakékoliv vodě, když si v ní ucho moc mácháte.

Pomáhají na to ušní kapky, která Vám předepíše lékař; když už to znáte, tak si dojdete jenom k Vaší sestřičce - té zdravotní - a poprosíte jí, zda by Vám mohla předepsat Otobacid. Krom kapiček to léčí i láska. Určitě to bylo mé náhle a nečekané (znovu)vzplanutí vůči panu andělovi, díky kterému mě to ucho úplně přestalo bolet. A hned potom ty ušní kapky.


Neužívejte je vnitřně, kapte je do ucha čtyřikrát denně. Zapomenete-li, nakapejte si ihned, když si vzpomenete - na ulici, v autě, kdekoliv... Počítejte s tím, že jsou mastné a z ucha Vám budou vytékat ven. Takže krom rozpáleného a rudého, budeté mít ucho i umaštěné. Ale co byste pro nebolavé ucho neudělali! Funguje to. A aktuálně Vám Otobacid dají v lékarně bez doplatku, pouze za úhradu regulačního poplatku.

Jako prevenci proti opakovaným zánětům zvukovodu zapřičiněným návštěvami plaveckého bazénu, můžete zkusit špunty do uší neboli ucpávky. Osobně jsem však neměla pocit, že by zvlášť učinkovaly. Ani proti vodě, ani proti řvoucím parchantům v bazénu.

Se špunty zkušenost nová, se otitis letitá.
Škoda, že už v tom tak umím chodit, jinak bych zašla k tomu skvělému otorinolaryngologovi, kterého jsem loni objevila a který má úžasně milou sestrou. Tu zdravotní! Loni mi tak krásně diagnostikoval pharyngitis chronica - to je, když Vás dlouho bolí v krku a nikdo neví proč - i když všichni ostatní odborníci říkali, že mi vůbec nic není.

Nic mi není stále a přitom často bývám hodně slabá. Ovšem některé slabosti v kolenou s sebou nesou i následný obrovský příliv energie. Jen to od sebe rozeznat! Což ale už je trošku mimo obor otorinolaryngologie, takže se ztrácím...

Vaše malá otorinolaryngoložka


P.S.: Až uvidíte Ježíška, vyřiďte mu, že už si strašně dloho přeju otorinolaryngologické zrcátko! To abych byla od těch pravých otorinolaryngologů k nerozeznání! ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka