Má mě rád, nemá mě rád (A la folie... pas du tout)

Doteď jsem si myslela, že erotoman je sexuálně posedlou osobou, ale označení erotomanie skrývá i jiný význam: jde o bludnou představu a její projevy, jedinec postižený erotomanií je přesvědčen, že je intenzivně milován někým jiným - toto přesvědčení je však mylné a objektivně nepodložené (zdroj)

Ne že bych řešila, zda se mě tento problém týká (I když i to je na pováženou! Neříkal mi tu kdysi někdo v souvislosti s posedlostí panem andělem, že jsem psychopatka? :D ), ale shlédla jsem francouzský film Má mě rád, nemá mě rád (CSFD)



V první polovině snímku si myslíte, že sledujete romantický film - to když je příběh podáván ze strany studentky Angeliky. V polovině nastává zvrat a tentýž příběh shlédnete znovu, tentokrát pohledem kardiologa Loïca - druhá půlka je thriller. Ze zasněně zamilované a ve společnou budoucnost se ženatým lékařem doufající Angeliky se stává psychopatka. Erotomanka.

"Žiju v jiném světě, mimo realitu. Žiju ve světě, v němž mě Loïc miluje, chrání mě a je se mnou. Navždy. Vím, že můj svět neexistuje, že to byla jen iluze, výplod mojí fantazie. Všichni sní o velké lásce. Já jen o tom snila intenzivněji."

Odhalení, která s sebou nese druhá polovinu filmu, a hlavně závěr jsou důkazem toho, že láska může být někdy i diagnózou.


Doporučuji. Pro zvolené téma a jeho zpracování i pro úžasnou Audrey Tautou...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka