Makro objektiv pro (chytré) telefony a tablety


Od té doby, co mám chytrý mobil, který umí vcelku obstojné fotky (rozumějte vhodné k prznění na instagramu), používám fotoaparát, který jsem si předtím dlouze vybírala, aby splňoval mé požadavky, a který umí skutečně dobré fotky (rozumějte takové, se kterými se dá chlubit na blogu), jenom zřídka. Je to jen o pohodlnosti a vzhledem k patrnému rozdílu v kvalitě, je to škoda. Hlavně na velmi krátké vzdálenosti se telefonu daří zaostřit pouze občas, proto mě velmi zaujal přídavný makro objektiv se šestinásobným zvětšením, se kterým by to mohlo jít!

Pojďme se podívat na další zajímavý produkt z e-shopu poštovnézdarma.cz.


Makro objektiv LIEQI je určen pro mobilní telefony a tablety s čočkou fotoaparátu umístěnou 2,2 cm od hrany přístroje. Je snadno připevnitelný díky klipsu, který je ve vnitřní části opatřen pogumovanými ploškami, které ochrání Váš přístroj a také zabezpečí, že objektiv drží na místě. Součástí balení je též krytka na objektiv a textilní sáček s logem výrobce.


Pořídila jsem pár zkušebních fotografií a přibližuje natolik, že mnohdy ani nepoznáte, co na fotografii je...


První fotografie možná byla snadná; jedná se o detail z obálky, ve které zasilka přišla. Jde ve skutečnosti asi o třímilimetrový text. Výsledná fotografie je ostrá, pouze na krajích rozmazaná a je možné spatřit vlákna v papíru, který se pouhým okem jeví jako velmi hladký.

Při použití objektivu bohužel nelze ovlivnit zabíranou oblast přiblížením či oddálením přístroje, neboť ostrosti je možné dosáhnout pouze přiblížením čočky přímo k fotografovanému objektu. Rozhodně tedy nezvěčníte předem zamýšlenou kompozici, ale pouze šestinásobně nazoomovaný výsek toho, co se pod dva a půl centimentu velký objektiv vejde...

Co tipujete, že je na následující fotce? ;)


Čerstvý sýr obalený se steakovém koření, tedy spíš jen to steakové koření... takto to nepůsobí vábně, ale bylo to chutné! :D Jedná se však o poslední sýr, který jsem vyfotografovala, neboť je skutečně nutné přiblížit objektiv přímo k fotografovanému objektu a ty se tak dostávají do kontaktu (rozumějte hrany objektivu se od sýra ušpiní). I přes těsné přiblížení je však na fotografii dostatek světla a to díky průhledné cloně, kterou můžete vidět na fotografiích objektivu na začátku článku.

Následující fotka je velmi zajímavá. Opět můžete tipovat... ;)


Necelý centimetr velký korálek. Na fotografii je patrné, že ostrosti se dosáhne pouze v určité vzdálenosti - cokoliv dál se ztrácí v mlze. Konkrétně na této fotografii to tvoří zajímavý efekt.

Uhádli jste předchozí? Ne? Tak to zkuste znovu...


Také necelý centimetr velký stříbrný přívěšek (pro představu jiná fotografie fátiminy ruky).
Povšimnout si můžete částic prachu ve skutečně nadživotní velikosti.

A něco pro pamětníky...


Snaha vyfotit padesátihaléřovou minci, skončila fotografií detailu padesátihaléřové mince. Padesátník je prostě příliš velký!


Detail obličeje malého andělíčka. Ne, skutečně to není detail sochy! ;)
Než jsem zkusila fotit zvětšovacím objektivem, netušila jsem, jaký mám doma nepořádek! :) Povšimnout si můžete opět rozostření příliš blízko čočce a dále od čočky a také stínu, jež vrhá clona na andělíčkovu tvář.

Předpokládám, že v následující fotografii se Vám nepovede cokoliv rozpoznat.


Květ orchideje. Kytičky a broučky - to jsem si představovala, že budu makro objektivem fotit, ale asi se mi to nepovede. Kytičky jsou příliš velké a broučci příliš neposední, ale jinak se mi velmi líbí, že je možné běžným telefonem za použití tohoto objektivu zachytit skutečně velmi malé předměty - ideálně kolem jednoho centimetru velké.

Pokud něco podobného potřebujete vyfotografovat, makro objektiv se Vám bude určitě hodit. Je možné ho objednat za 269 Kč na poštovnézdarma.cz.


Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji poštovnézdarma.cz.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka