Cesta časem

Nad starými pohlednicemi jste se mnou některé sdílely názor, že jsme se narodily ve špatné době! Nostalgicky jste se mnou zavzpomínaly nad tím, co nám dříve chutnalo. Tak vězte, že cesty časem existují! Možná tomu nebudete věřit, ale já si jednu takovou zažila včera...


Čtvrt hodiny cesty autem od města, kde pracuji, je jen o něco menší město (pro představu asi šest tisíc obyvatel). A teď věřte nebo nevěřte...

... zaparkujete přímo na náměstí. A zadarmo!
... na tom náměstí mají samoobsluhy! V těch samoobsluhách zboží a na něm klasické papírové cenovky; pult s uzeninami a sýry, kde vám prodavačka čerstvě nakrájí, co chcete, zabalí to do papíru a cenu na něj napíše fixkou; a k tomu ten výběr! Třeba arašídovou nugetu! :)
... naproti jedné sámošky je i drogerie, ve které sotva projdete uličkou a hned vedle kosmetiky mají autokosmetiku. I tady mají na zboží papírové cenovky a pokladní v zástěře ty ceny naťukává do kasy.
... vedle drogerie je pekárna, ve které mají úžasné koláčky, jaké jinde ne, a prodavačka se ptá, jestli je chcete zabalit a nebo jen do ruky.
... na druhém konci náměstí je zase cukrárna, kam lákají na sladkou specialitu tohoto města. Ale já už jsem si sladké suchárky nakoupila v sámošce! :)
... na náměstí je i květinářství, ovoce a zelenina, železářství a domácí potřeby... všechno tam mají! A ve všech těch obchodech usměvavé prodavačky. Fakt!
... v prodejně s obuví nosí botičky na vyzkoušení ze skládku za závěsem. Mají snové boty a k tomu všemu mnohem levnější než jinde!

Čekáte nějaký zádrhel? Jeden malý to má! Musíme si připravit dostatečnou hotovost, protože snad nikde tam neberou platební kartu! To mi připomíná, že jsem si ještě nezažádala o tu moji obrázkovou! Vzhledem k tomu, že chodím pořád bez peněz, tak tohle mi vadí... ale naštěstí mají kousek za náměstím bankomat! :)

Ráda se tam vracím. Lidé z toho města jezdí za nákupy do města, kde já pracuji a kde je několik supermarketů, kde se na zákazníky mračí prodavačka za pokladnou, a já raději jezdím k nim.

A to jsem ještě nemluvila o tom, jaké tam mají autobusové nádraží a kdo na něm má konečnou! :D

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka