Všetko alebo nič

Všechno nebo nic
Všechno nebo nic 2


I tentokrát musím pět ódy na knihy Evy "Evity" Urbaníkové. Po Stalo se mi všechno jsem přečetla i Všechno nebo nic a Všechno nebo nic - Příběh pokračuje a netrpělivě čekám, až vyjde i Svět je mi dlužný. Evitovky jsou vážně skvělé!

Všechno nebo nic je vyprávěním o lásce s velkým L s mužem s velkým...


... M! Že jsme mysleli na něco úplně jiného, co by mohl mít velkého, že? :)

Předností má Jakub jistě spoustu, však proč jinak by Linda trpěla takovou slabostí pro něj! Jenže nic nemá jen přednosti, ač se na první i druhý pohled může zdát, že to nemá jedinou chybičku... 

Však si poslechněte ukázku ze stejnojmenné slovenské audioknihy a dozvíte se, jaká všechna kritéria Jakub splňoval.


A já měla zase zimomriavky při čtení příběhu jejich lásky; lásky, která v průběhu děje odkrývá všechny své stránky. Radostná se v mžiku mění v nešťastnou. Z nezapomenutelné se znovu stává životní, aby se časem zase stala ztroskotanou. Chvíli je utajovaná, neustále se tváří jako osudová a umí být krásná i bolestná zároveň.

Čekala jsem úplně jiný konec, takže posledních pár stránek dvojky bylo pro mě překvapením. A to mám na knihách moc ráda.

Doporučuji!

Hlavní hrdinka knihy Linda je majitelkou prosperujícího antikvariátu a v obou knihách je možné najít nejednu zmínku o literatuře. Mile mě překvapilo, že byl vzpomenut Michal Viewegh i Halina Pawlowská, a zároveň mě to vede k zamyšlení, že na Slovensku se naše česká kultura "konzumuje" v mnohem větší míře než u nás ta slovenská. Není to škoda?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka