Lékárna? Cukrárna nebo spíš dobrý supermarket!

Před půl rokem napsala jsem článek Lékárna? Cukrárna! a dnes se k němu s dovolením vrátím, tentokrát však nechci léčit psychózu, protože všechny mé kolegyně jsou naštěstí na dovolené a není nikdo, kdo by mě nebetyčně rozčiloval, a navíc jsem včera dostala euforickou injekci v podobě nebeského setkání, tentokrát si léčím onemocnění, které už by si skoro zasloužilo návštěvu ORL...


Krom toho, že mám fóbii z návštěv lékařských ordinací a nevyhledávám je, není-li to nevyhnutelně nutné, tak s ambulancemi ušních-krčních-nosních lékařů mám již tolik praktických zkušeností, že už jsem věděla, co se bude dít, začne-li mě pobolívat ucho... děje se mi to rok co rok, jakmile potopím hlavu pod vodu, přesto si to žádný rok nemůžu odpustit. Zánět zvukovodu.

I rozhodla jsem se, že zamezím tomu, aby ta nemoc propukla, hned v prvopočátku a dle informací o volně prodejných lécích na internetu naordinovala jsem si ušní kapky s protizánětlivým účinkem. Úspěšně jsem si vyléčila jedno ucho, když nemoc se přestěhovala do ucha druhého. Začnu kapat i do druhého ucha a neustávám v polykání mého osvědčeného všeléku Ibalginu.

Z ucha přestěhovala se mi nemoc do krku. Opět jsem zašla do lékárny a pořádala paní lékárnici o něco velmi silného na bolest v krku. Doporučila mi Orofar a já odcházela sice s krabičkou čehosi, co mi má pomoci, ale zase o něco chudší... Poctivě jsem cumlala pilulky, ale stoprocentní výsledek se stejně nedostavil.

Už jsem si začínala myslet, že bych si potřebovala naordinovat nějaká antibiotika - tedy že bych třeba zašla k lékaři (ovšem, potřebuji-li jít ke své lékařce, tak má pravidelně dovolenou a stejně tak i teď), ale nakonec jsem se rozhodla mou nemoc zchladit. Zmrzlinou. Bio Bio vanilkovou. A utratila jsem za ni skoro tolik peněz jako za všechny ty medikamenty předtím.

Možná, že to bylo tou zmrzlinou, že se mi spustila ještě rýma, ale v krku už mě skoro nebolí.
Ne Ibalgin, ale Bio Bio vanilková zmrzlina je všelék!

Jen kdyby neměla ty nežádoucí účinky při pravidelném užívání! Ale stejně jako k mňamkám z cukrárny ani k této nepřiložili příbalový leták, tak budu chvíli žít v iluzi, že vedlejší účinky nemá a budu si ji vychutnávat a v mé mlsné pusině se mi bude rozpouštět mnohem lépe než ten Orofar... :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka