Slečna Lenka přemýšlí i v noci...

Asi jsem celou noc musela budit mého plyšového oslíka, který se mnou spí v posteli, jak jsem se dlouho do noci jen převracela ze strany na stranu. Určitě to znáte taky - chce se Vám spát a místo spánku přicházejí jen hloupé myšlenky.


Tak hloupé, že si je vlastně ani nepamatuju. Jen jedna z včerejší noci mi utkvěla v hlavě... jeden z mých obvyklých snů. Fantazie o mém andělovi. O tom, jak bych ho mohla vzít na výlet, aby poznal i kraj zdejší, kam už druhý rok pravidelně jezdí, a aby na něj shlédl z výšky. Z rozhledny. Z rozhledny, kde jsem byla v sobotu a která se nachází na kopci nad městem, kde je andělova konečná... krásný sen...

Ony někdy ty myšlenky začnou přecházet v sen, takže sice skoro spíte, ale přesto jste vlastně úplně vzhůru - divný stav! Kdykoliv nad ránem, když nemusím vstávat, bych si ho užívala. Vzpomněla na něco/někoho milého a zase propadla spánku i s tou vzpomínkou, která by udala jasný tón poslednímu snu té noci. A jak sladkému poslednímu snu! V polospánku vnímala bych přítomnost toho vysněného a ještě dobrou chvíli po vyskočení z postele nemohla tu milou vzpomínku vyhnat z hlavy.

Ale ne tak, když s každým otočením na levý bok spatřím tmu protínající světelný časový údaj, který mi nemilosrdně sděluje, že zvukový signál oznamující konec snění se blíží. Po půlnoci zaháním i veškeré myšlenky na anděla! A říkám si, že už opravdu musím spát, protože i tak mi pět hodin odpočinku stačit nebude...

Ano, kdykoliv se mi dlouho nedaří usnout, začínám počítat, za jak dlouho musím vstát. A toto na klidu také nepřidává, naopak se to mísí se všemi těmi ostatními myšlenkami, který se snažím zbavit. Osvědčeným trikem je myslet usilovně na to, jak se propadám do mého lůžka... hloub a hloub... s každým výdechem.

Někdy to zabere, ale někdy mě jedna z hloupých myšlenek z té sladké prohlubně spánku vytáhne zase ven! Grrrr....

Jsem tak unavená po té včerejší noci, že doufám, že mi dnes to spaní půjde. A když ne, tak možná tentokrát nevyrazím na výlet na zmiňovanou rozhlednu nad městem, ale třeba rovnou na Petřín!

Dobrou noc!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka