Moje variace na pařížský dort

Abyste si nemysleli, že některé mé články jsou pouze teoretické, přikládám důkaz! :)

Toto vlevo je poslední kousek mé variace na pařížský dort s pořádnou vrstvou pařížské šlehačky! Respektive byl, stihla jsem ho vyfotit před tím, než se asi vypařil...

Vylíčím Vám raději, jak přišel na svět, než jak z něj odešel...


Začalo to třemi 200 mililitrovými krabičkami šlehačky, které jsem svařila se dvěma ne úplně celými tabulkami čokolády na vaření (někdo mi jí asi chodí ujídat, proto nebyly celé) - v originálním receptu na pařížskou šlehačku byly čokolády mléčné, ale to jsem si říkala, že by bylo sladké a že ta šlehačka se v případě chuti může dosladit. Nepotřebovala to! Po svaření z toho vznikla výborná čokoládová omáčka, která do druhého dne v ledničce nádherně zhoustla... Pak už zbývalo ji jen vyšlehat a nanést na korpus.

Ten jsem si také upekla den předem. Z následujících ingrediencí: 4 vajíčka, 12 dkg cukru moučka, 10 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 1 lžíce oleje a čtvrt prášku do pečiva. Vajíčka ušlehaná s cukrem se smíchají s ostatními ingrediencemi a následně se to peče asi tři čtvrtě hodiny. Já jsem to nalila na plech, takže to bylo o něco rychleji...

A teď následují má osobní vylepšení... Korpus jsem potřela nejpve tenkou vrstvou šlehačky a na ní jsem pokladla půlky kompotovaných třešní a zatřela je zbytkem šlehačky. Ty třešně k tomu geniálně chuťově ladí! Polévat to čokoládovou polevou bylo nad mé síly, takže jsem to posypala nastrouhanou čokoládou a jako ozdůbka posloužila rumová pralinka!

Jedním slovem geniální! Všem to moc chutnalo... :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka