Súdna sieň

Je to trochu zvrhlá zábava... ona to vlastně vůbec není zábava. Je to totiž pořádný mazec!

Řeč je slovenském televizním pořadu, na který jsem náhodou narazila.


Vždy mě bavily táhlé pro někoho možná nudné scény z filmů, které se odehrávaly před soudem a kde se něco dokazovalo a každý svědek přinesl nějakou další informaci, někdy úplně nečekanou. A v závěru byly samozřejmě odhaleny všechny pravdy, záležitost byla logicky objasněna... a Súdna sieň je o to zajímavější, že je to podle skutečnosti.

Na tuhle sérii jsem narazila, když jsem se zase po čase začetla do jeho diskuzního fóra o Tunisku, jehož jednou z hlavních diskuzních linií jsou vztahy s tamními muži, a jedna slovenská holčina upozorňovala na ten díl pořadu, kde je mladá žena obžalovaná ze šíření smrtelné nemoci. Na dovolené v Maroku se nakazila virem HIV a po návratu nakazila svého šéfa a kolegu... tento soudní případ můžete shlédnout ZDE.

Náhodným proklikáváním v archivu pořadu jsem se dostala k případu mladé vysokoškolsky vzdělané ženy, která vychovaná svou nábožensky fanatickou matkou neměla absolutně ponětí o tom, jak to chodí mezi ženami a muži. Opojena alkoholem téměř záhadně přišla do jiného stavu. Údajně si svého stavu nebyla vědoma a pro ni zcela nečekaně porodila... a následně svou holčičku udusila. Tento děsivě smutný příběh ZDE.

Obsah těch dvou částí jsem popsala jen stručně, ale ono všechno se najednou zdá jiné, když máte možnost nahlédnout do nitra. Že říkáte, co se může zdát být jiného na tom zabít novorozeně a nebo šířit virus HIV? Tak to za nějakého dlouhého večera shlédněte, mně osobně obou těch holčin (obě mladší než já) bylo v některých chvílích až líto...

Ale možná je to jen tím, jak jsem důvěřivá.
I když ty ženy třeba nemusely úplně hovořit pravdu, co?
Hmmm... Je to prostě mazec!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka