Začarovaný kruh

Možná ten můj kruh ani není tak moc začarovaný, tedy ovlivněn iracionalními faktory, jak moc je ovlivněn faktory lidskými.


V praxi by ten kruh mohl klidně být i větší, ale jako modelová situace bohatě postačí, bude-li čítat tři osoby. Můj přítel, já a... naše kolegyně, respektive moje nadřízená. Napadlo-li Vás, že třetí osobou bude anděl a vloudí se i do tohoto článku, musím podotknout, že v tom případě by se nejednalo o kruh. To by byl trojúhelník! :)

Přestože hlavní postavy jsou ty výše uvedené, vlastně i ten anděl v tom hraje svou roli. Veškeré vztahy u nás ve firmě jsem přehodnotila v okamžiku, kdy jsem se snažila pomáhat andělovi a všichni, kteří nejprve shledali, že si pomoc zaslouží, se k nám následně otočili zády. V okamžiku, kdy já toho andělovi tolik naslibovala! To mě prostě muselo poznamenat. Překvapivě do té doby jsem s kolegy a kolegyněmi žádný velký problém neměla, a to už jsem se mezi nimi pohybovala nějaký osmý rok. Musela jsem být ještě víc naivní, než jsem teď!

Zpět k začarovanému kruhu. Má nadřízená se pro mě v okamžik zrady mého anděla dostala na černou listinu. Ona tam mého přítele měla zařazeného už předtím. Ale tímhle okamžikem začaly ty negativní vztahy nabírat na intenzitě.

O co víc chladněji jsem se chovala ke kolegyni, o to víc se ona chovala nepříjemněji k mému příteli. A na základě přísunu informací o jejím nepříjemném chování, jsem se já k ní zase chovala chladněji a chladněji.

Začínám mít pocit, že to jen tak neskončí. Možná to není jen samotný kruh, ale kolo, které je součastí nějakého soukolí! Soukolí, které se točí a není možné ho zastavit...

Dnes se na mou nadřízenou přítel opět obrátil, aby se na něco dotázal. Podotýkám: nikdy nic jí neuděl! Byla zase protivná! Tentokrát jsem u toho nebyla, ale jinak vzhledem k tomu, že sedím vedle ní, tak jen podle tónu jejího hlasu poznám, že se jí můj muž zase opovážil zatelefonovat.

Ani se mi nechce jít do práce. Nejen kvůli ní, jde o souhru více faktorů. Kdyby nebyl pátek a kdyby nepřijel anděl, tak bych se snad asi hodila marod.

Od některých lidí je prostě občas nutné si odpočinout!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka