Jeden, co mluvil, jeden, co se o to pokoušel, a jedna, která vůbec nemluvila...

Další andělský den uplynul, anděl se zase vrátil, kam patří, a jistě přestal býti andělem pro těch pár dní než se zase vrátí... a zase mě tu zanechal se smíšenými pocity.


A jen tak mimochodem už zase běhá jako malej kluk! Po bolesti ani stopa... Pobíhal po schodech nahoru a dolů a občas jsme se spolu míjeli... a usmívali se na sebe... chvíli jsme spolu stáli u kopírky... a usmívali jsme se na sebe... nesměle, rozpačitě, se zvláštní jiskrou v očích a každý se svými myšlenkami skrytými před tím druhým...

Když jsme se na těch schodech potkali znova - to on už odcházel - tak jsem se na něj zase jen usmála... on se usmál na mě... minuli jsme jeden druhého na mezipatře, šla jsem po těch schodech nahoru, tak jsem na něj dobře viděla, jak je sbíhal. Asi už i jemu se zdálo, že atmosféra by se skoro dala krájet, tak se rozhodl promluvit... Otočil se na mě a říká mi: "Všechno vyřízený..." Co jsem mu na to mohla říct? Co jsem mohla udělat jiného, než pokračovat v tom úsměvu? (velmi krátký okamžik popsaný velmi mnoho slovy, přestože je nepopsatelný)

Takhle už to máme celý ten rok; když na mě promluví on, nemám slov... když na něj začnu mluvit já, také ho tím zaskočím... když jsem mu před časem pomáhala řešit jeho problém, tak jsme se spolu několikrát sešli a já vedla monolog... ale pořád jsem z pusy vypouštěla úplně jiné věci, než které mi běžely hlavou... to, co jsem mu chtěla říct, jsem mu nikdy neřekla, co jsem mu musela říct, jsem mu podávala asi velmi zvláštní formou... ale přemýšlejte, když se na Vás směje anděl!!!

A co ten, který mluvil, o němž jsem se zmínila v názvu článku? Volala jsem obchodnímu zástupci firmy, se kterou obchodujeme, a tihle obchodní zástupci, to jsou řečníci! Byl úžasně milej a skoro mi přišlo, že to vůbec nehrál... prostě ze mě zcela přirozeně zvládal tahat informace, po telefonu mi lichotit a občas až flirtoval! A k tomu všemu byl nesmírně ochotnej... možná k čemukoliv! A to jsem s ním nikdy v minulosti nemluvila... ale hned mi říkal, ať mu klidně zavolám znova, kdybych měla s čímkoliv problém!

Myslím, že kdybysme s andělem nebyli jeden jako druhej a alespoň jeden byl trochu komunikativní, tak je všechno úplně jinak...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka