Francouzská vzpomínka na mé dětství

Už v mém dětství mě bavilo cosi francouzského... vybavila jsem si tyhle tři věci, které v televizi běžely.


Byl jednou jeden život (Il était une fois... la vie) - francouzský animovaný seriál a stavbě lidského těla a fungování jeho jednotlivých orgánů. Jistě si pamatujete pobíhající krvinky a zákeřné bacily, se kterými se dávala do boje "uklízecí četa" lidského těla. Jedná se o výborný počin režiséra Alberta Barillé z roku 1986, která navazoval na úspěch série Byl jednou jeden člověk z roku 1978.


Klíče od pevnosti Boyard (Les Clés de Fort-Boyard) - soutěžní hra odehrávající se v pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie, ve které družstvo hráčů bojuje o zlatý poklad. Jejich úkolem je zístat čtyři klíče a následně dostatek indicií pro uhodnutí finálního slova, které spouští "vodopád" zlatých mincí. Soutěžní disciplíny jsou velmi náročné a navíc je nutné je splnit v časovém limitu, takže velmi fyzicky i psychicky náročné. Nezapomenutelnými postavičkami soutěže byli otec Fura a trpaslíci Paklíč a Pačes...


Hry bez hranic (Jeux sans frontières) - soutěžní klání mezinárodní, takže v produkci různých televizních štábů, ale Denis Petieux byl Francouz a každou z her startoval nezapomenutelným "Attention... Prêts... Hvízd"


Fakt jsem ty pořady jako malá milovala!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka