Malý Mikuláš - Le petit Nicolas

Mikuláš je malý nezbeda, který má hlavu plnou bláznivých nápadů a své příhody popisuje s úžasným dětským pohledem na svět...


Jedním ze symbolů dětské literatury se ve Francii stal v 60. letech minulého století a od té doby baví čtenáře na celém světe! A jeho příběhy jsou výjimečné hlavně promyšleným a nevinným humorem, lehkostí s jakou jsou psány a bezpochyby také literárním talentem autora, jímž je René Goscinny. Autorem ilustrací, které v dětské knize nesmí chybět, je Jean-Jacques Sempé.

V minulosti vyšla již řada knih o Mikulášovi, například Mikuláš a jeho přátelé, Mikulášovy prázdniny, Mikulášovy průšvihy a další. A právě dnes se ve Francie dostává do prodeje nová kniha s názvem Le petit Nicolas - Le balon et les autres histoires inédites (Malý Mikuláš - Míč a ostatní dosud nepublikované historky), takže fanoušci se mají na co těšit!

Já jsem překvapivě Malého Mikuláše poznala asi před dvěma týdny, kdy mi kamarádka Peťule dala pár jeho příběhů na přečtení... a opravdu mě ten styl uchvátil. Stejně jako jsem doporučovala Malého prince jako velmi dobrou knihu na čtení v originálu pro ty, kteří se učí francouzsky, tak Malého Mikuláše doporučuji dvojnásob! Zde najdete úvodní kapitolu knihy Les vacances de petit Nicolas a předpokládám, že Vás pobaví!

Příjemné počtení s úsměvem na rtech!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka