Když se žena a muž chtějí dívat spolu na televizi...

Opět začínám psát článek s ideou, že bude poskytovat nějaké všeobecné informace a bude maximálně vtipný, ale vzhledem k tomu, že i výběr tématu byl zcela subjektivní, tak pravděpodobně ani článek k objektivitě bude mít daleko.


Co mě vedlo k výběru tématu? Film "Dvě tváře lásky", který bude za chvíli v televizi. Je to první film, který jsme s mým drahým přibližně tak před šesti nebo sedmi lety společně shlédli. První a jeden z mála filmů, na které jsme se společně dívali. Pokud Vás zaráží, že za tu dobu jsme shlédli opravdu jen několik filmů, musím podotknout, že i po celé té době vztahu spolu společnou domácnost a tedy ani společnou televizi nesdílíme, hlavním důvod však asi bude, že prostě není mnoho filmů (snad vyjma těch pro pamětníky a úplně nejraději "Florenc 13:30"), které bychom měli chuť sledovat oba...

Jaké filmy mají nejraději ženy? Pravděpodobně akční filmy ne, že? A některé nemají rozhodně rády ani estrády ;) Která z nás by odolala romantickému filmu s hvězdným obsazením nebo nově vznikajícím českým filmů? Alespoň já jsem na ně vždycky zvědavá... Proč můj drahý ne?

Takže co sledují muži? Můj otec i můj muž každý podvečer zprávy, nejlépe postupně všechny na všech televizních kanálech. Tady trochu pokulhávám, občas si říkám, že bych se měla dozvědět, co se ve světě děje, ale v těch sedm nebo půl osmé nikdy informačně nehladovím. Když už se tu vyskytne ten, který se nutně musí dívat, ani tehdy mě nenapadne dívat se s ním. Nemáte také ten pocit, že zrovna v tento čas je v kuchyni nejvíc práce?

Ano, chápu, že se se mnou ten můj nebude dívat na "Deník Bridget Jonesové", ale co má třeba proti filmu "Účastníci zájezdu" nebo "Paříži, miluji tě"? A jak moc se tyhle jak ženské, tak mužské názory mění časem? Vždyť moji rodiče spolu pravidelně sedí před televizní obrazovkou, dopracovali se k tomu časem? U mně to má, mám pocit, zcela opačný trend... Na začátku vztahu se se mnou třeba na ty "Dvě tváře lásky" díval, dnes už asi ne...

Tak se jdu s trochou sentimentu dívat... drahý tu není, takže sama...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka