Mousse au chocolat & Pařížská šlehačka

Včera jsem si v Instersparu koupila čokoládovou pěnu čili mousse au chocolat... Jo, přesně takovou jako je na obrázku... a je vážně dobrá!

Jako můj oblíbený pařížský dortík, akorát bez těsta vespod a praskající čokolády navrchu :) Lehce nahořská chuť čokolády rozplývající se na jazyku společně s nasládlou našlehanou smetanou. Ne, nejsem tak naivní, že bych věřila, že i v plastovém kelímku bude pochutina vytvořená právě z těchto ingredincí. Ale chutnalo to dobře!

Vychutnávajíc si tuto pochoutku jsem došla k poznatku, proč se pařížská šlehačka jmenuje právě pařížská a tudíž i ten pařížský dort má plné právo na své jméno, neboť ta hnědá hořko-sladko-čokoládová šlehačka je jakýmsi českým ekvivalentem čokoládové pěně.


Pro kuchařinky nějaké recepty... Jak vaří paní Ivana ve své videokuchařce onu úžasnou pařížskou šlehačkou, kterou nezkazíte žádný dezert, se můžete podívat zde. Jak vaří mousse au chocolat Stéphane L'écuyer na ApprendreFacile.com, což je video škola čehokoliv, co doposud neumíte, můžete vidět v následujícím videu (pokud Vám nepůjde spustit, můžete ho shlédnout tady):


Stéphane to vaří skoro stejně jako Ivana. Tak že by Stéphane nevařil mousse au chocolat, ale pařížskou šlehačku? Možná... protože jinak se mousse au chocolat připravuje z vajec, recepty se různí - můžete vyzkoušet třeba přípravu podle receptu na chutných stránkách s francouzským nádechem, kde najdete i spoustu jiné kuchařské inspirace.

Chvíli po tom, co jsem tenhle článek začala psát, jsem si musela jít uvařit večeri... teď s posledním odstavcem už mám zase na něco chuť. Ach jo, musím psát o něčem jiném než o jídle... :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V ničem něco

Zase

Jacques Prévert (do třetice) - Jak namalovat portrét ptáka